Sport
EONOS

'NAC moet nu een truc uithalen; haal Beenhakker als nieuwe coach'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'NAC moet nu een truc uithalen; haal Beenhakker als nieuwe coach'

Om in de eredivisie te blijven, moet NAC Breda een grote truc uithalen. De Brabanders staan stijf onderaan en moeten op zoek naar een nieuwe coach. AD-journalist en groot NAC-fan Sjoerd Mossou komt in het Sportforum met opvallende namen.

De voetbalclub uit Breda kent een dramatisch eredivisieseizoen. De achterstand op de veilige plaats nummer vijftien is negen punten en ook op bestuurlijk vlak is er flinke onrust, met het opstappen van coach Mitchell van der Gaag als meest verse en belangrijkste nieuwsfeit. "Dat zag je van kilometers ver aankomen", stelt Mossou. "Hij vroeg er nog net niet zelf om. Al vind ik het wel prijzenswaardig dat hijzelf de handdoek in de ring gooit, terwijl zijn contract nog doorliep. Veel trainers zouden hebben gewacht op een afkoopsom."

"Een verstandige beslissing", concludeert NOS-voetbalcommentator Jeroen Grueter. "Je zag aan alles dat hij dit team niet meer op de rails zou gaan krijgen.Wie weet of Rob Penders (de assistent-trainer van Van der Gaag die het overneemt als interim, red.) het lukt."

Lennart Bloemhof, journalist van onder meer de Volkskrant, ziet het somber in voor NAC. "Zijn ze nog wel te redden?", vraagt hij zich af. "Niet door Penders in ieder geval", geeft Mossou antwoord. "Hij is er vanaf het begin bij en heeft ook bijgedragen aan de negatieve sfeer."

'Iets geks doen'

Volgens Mossou, die in Breda geboren is en het boek Avondje NAC: een liefdesverklaring schreef, zijn er na het vertrek van Van der Gaag twee opties. "Of de degradatie accepteren, het intern oplossen en bouwen aan een team voor volgend jaar. Of je moet iets geks doen."

Om daaraan toe te voegen: "Dan moet je een truc uithalen en iemand aanstellen die iets teweegbrengt. Bij wijzen van spreken Leo Beenhakker. Simon Kistemaker is helaas te ziek, maar zo'n iemand. Graham Arnold... Puur gokken op het sentiment en dat er iets ontstaat."

Hulp genoeg

Volgens insider Mossou zijn er in ieder geval rondom Breda genoeg mensen die NAC willen helpen. "Er zijn heel veel mensen die de club een warm hart toedragen en echt wel iets zouden willen betekenen voor NAC."

NAC-supporter Sjoerd Mossou: "Veel mensen willen wat betekenen, maar niemand is gebeld"

Ster advertentie
Ster advertentie