Sport
NOS

Herboren Dumoulin pakt zilver in olympische tijdrit, goud voor Roglic

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Herboren Dumoulin pakt zilver in olympische tijdrit, goud voor Roglic

Een herboren Tom Dumoulin heeft in een ijzersterke tijdrit zilver gepakt op de Olympische Spelen. Hij hoefde op het Fuji-circuit in Tokio alleen Primoz Roglic voor zich te dulden. Rohan Dennis pakte brons.


Hij beloofde het zichzelf al in Rio in 2016, na die voor hem teleurstellende zilveren medaille op de tijdrit. Dumoulin beloofde zichzelf dat hij terug zou keren op het olympische podium om voor goud te gaan.

Na de ontwikkelingen van de afgelopen jaren, met blessureleed en de twijfels over het doorgaan met zijn carrière, leek het een utopie dat hij met zijn lastminute-rentree mee zou kunnen doen voor eremetaal, maar iedereen wist: als iemand het kan...

Na het eerste meetpunt, na 9,7 kilometer, bleek dat een verrassing mogelijk was. Dumoulin kwam er als snelste door - sneller dan de 29 man die voor hem waren gestart. Maar de snelste negen tijdrijders van het moment moesten daar nog passeren.

Oranje Alert

Of je nou aan het werk bent of op het strand zit, met het Oranje Alert in de NPO Radio 1-app mis je geen enkele medaillekans van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen in Tokio.

Heb je de NPO Radio 1-app nog niet op je telefoon of tablet? Download 'm hier voor iOS en hier voor Android, zet het Oranje Alert aan en mis geen enkele Nederlandse sporter in een olympische finale!

Ster advertentie
Ster advertentie