Sport

Boogaard bijt het spits af in Slovenië

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Boogaard bijt het spits af in Slovenië

[NOS] Het is een 'kleine' wedstrijd, de GP Plastika Virant, maar wel wereldnieuws. Deze wielerkoers in Slovenië is namelijk de eerste wedstrijd na de 'corona-pauze'

In Komenda, net boven hoofdstad Ljubljana, wordt morgen de GP Plastika Virant gereden, een puntenkoers voor vrouwen. Natuurlijk staat ook de Sloveense/Italiaanse formatie Alé BTC Ljubljana aan het vertrek. Met de Nederlandse Maaike Boogaard. De Noord-Hollandse wielrenster is 21 jaar en woont al een tijdje met haar Sloveense vriend in Slovenië.

Volgens Boogaard wordt er zeker rekening gehouden met de corona-protocollen. "Het gaat heel ingewikkeld worden om afstand te houden, maar voor en na de wedstrijd proberen we zo veel mogelijk de menigte te vermijden."

Het jonge talent is vooral blij om weer te mogen koersen. "Ik ben onwijs blij dat ik weer aan de start mag staan. Het is net alsof ik kerstcadeautjes krijg." Terwijl de wedstrijd niet van het hoogste niveau is kijkt Boogaard ontzettend uit naar de koers. "Het is niet een grote wedstrijd, maar wedstrijd is wedstrijd en als ik daar aan denk krijg ik al kriebels. Wedstrijden rijden is het mooiste wat er is."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie