Sport

Licht in de Kuip valt uit, wedstrijd gestaakt: 'Een nachtmerrie'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Licht in de Kuip valt uit, wedstrijd gestaakt: 'Een nachtmerrie'

[NOS] De eredivisiewedstrijd van Feyenoord tegen VVV-Venlo is gestaakt. De wedstrijd was al wel begonnen, maar na een minuut vielen de lichtmasten uit in De Kuip en het euvel kon niet worden verholpen. De stand was toen nog 0-0.

Reglementair moet een onderbroken duel na een half uur hervat worden. Arbiter Bas Nijhuis gaf Feyenoord nog wat extra tijd, maar de technici slaagden er niet in de lichtmasten weer aan de praat te krijgen.

Uit veiligheidsoverwegingen werd daarop besloten het duel te staken en later over te spelen. Wanneer het competitieduel overgespeeld wordt, is nog niet bekend.

Nachtmerrie stadiondirecteur

"Dit is de nachtmerrie van iedere stadiondirecteur, Ik baal hier vreselijk van", zegt Jan van Merwijk, directeur van De Kuip. "Er zit ergens een storing, maar we hebben de oorzaak niet kunnen herleiden binnen de tijd die ervoor staat."

Opmerkelijk genoeg viel het licht uit precies op het moment dat supporters spandoeken uitrolden met teksten die oproepen om De Kuip te redden en de bouw van een nieuw stadion tegen te gaan. Dat zag Van Merwijk ook: "Een bizar toeval ja, maar ook domme pech."

Scheidsrechter Nijhuis had nog wel langer willen wachten als hij de zekerheid had gehad dat het probleem opgelost zou worden. "Maar dat konden ze jammer genoeg niet zeggen. Toen moest ik het duel wel staken."

Uitzonderlijke situatie

Nijhuis liet weten eenzelfde situatie een keer ieder te hebben meegemaakt ("Bij de oefeninterland Macedonië-Nigeria"), maar voor Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst was het een nieuwe ervaring. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. De grootste verliezer vandaag is het publiek."

Frank Rijkaard en Ruud Gullit weten wel hoe het is als kapotte lichtmasten roet in het eten gooien. In 1991 waren ze met AC Milan in de kwartfinale van het Europa Cup I-toernooi op bezoek bij Olympique Marseille toen in de 87ste minuut tijd het licht uitviel.

Supporters en journalisten liepen meteen het veld op en daarom wilde Milan niet meer verder spelen. Dat leverde de ploeg van Gullit en Rijkaard een reglementaire nederlaag op.

Ster advertentie
Ster advertentie