Sport
EONOS

AZ-directeur Eenhoorn: 'Beraden ons deze week op situatie'

foto: ProShotsfoto: ProShots
  1. Nieuwschevron right
  2. AZ-directeur Eenhoorn: 'Beraden ons deze week op situatie'

In Langs de Lijn En Omstreken blikken we met hoofdrolspelers terug op bijzondere sportgebeurtenissen in het verleden. Maandag met AZ-directeur Robert Eenhoorn, die in 1994 z'n debuut maakte voor de New York Yankees in de Amerikaanse MLB.

Daar straks meer over. Eerst de actualiteiten. Sinds een aantal jaren is Eenhoorn algemeen directeur van voetbalclub AZ. En hij heeft dus een chaotische tijd achter de rug, want door de coronacrisis besliste de KNVB vrijdag om een streep door de Eredivisie te zetten.

En AZ is daarvan een slachtoffer. Want de Alkmaarders staan tweede, met evenveel punten als nummer één Ajax. Maar AZ heeft een slechter doelsaldo. En dus krijgt Ajax het directe Champions League-ticket, terwijl AZ in de competitie twee keer won van Ajax.

Toch blijft Eenhoorn op de vlakte. "Je probeert aan de voorkant oog te hebben voor de maatschappij. En aan de achterkant de zakelijke gesprekken voeren. En we kunnen concluderen dat dat niet goed gelukt is."

'Tijd niet volledig benut'

Vooruitblikken vindt Eenhoorn lastig, wel kijkt hij met een kritische blik terug op de gang van zaken de afgelopen weken. "Het gaat er om dat iedereen heeft kunnen aanvoelen dat dit een lastige situatie zou zijn. En de tijd die we daarvoor gehad hebben, die hebben we niet volledig benut."

Of AZ het besluit gaat aanvechten is nog niet duidelijk. "We beraden ons deze week op de situatie. Wanneer we met duidelijkheid komen? Dat weet ik nog niet."

Debuut Yankees

Naar dat debuut als honkballer in Amerika dan. Voor Robert Eenhoorn zelf blijft dat een onvergetelijk moment. "Het stadion binnenlopen is bijzonder. De stadions zijn zo groot."

Ook heeft hij nog een mooi souvenir overgehouden aan z’n periode in Amerika. "Als je je eerste honkslag slaat dan krijg je de bal. En die heb ik nog steeds."

Beluister hier het complete gesprek met Robert Eenhoorn:

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie