Sport
EONOS

Bondscoach van de springruiters levert al 14 jaar maatwerk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bondscoach van de springruiters levert al 14 jaar maatwerk

De Wereldruiterspelen in de Amerikaanse staat North Carolina verlopen vooralsnog niet zonder problemen. Organisatorisch kent het evenement problemen en ook orkaan Florence gooit roet in het eten. Bondscoach van de springruiters Rob Ehrens raakt niet snel in paniek. Hij doet dit werk ten slotte al veertien jaar.

Naast bondscoach is Ehrens ook chef d'equipe van de Nederlandse ploeg en hij weet goed hoe hij die taken moet uitvoeren. "Het is niet mijn taak om heel hippisch springend Nederland te laten functioneren zoals ik dat wil", aldus Ehrens. "Je moeten weten hoe je een ruiter moet benaderen en de ene heeft meer een zetje in z'n rug nodig dan een ander."

Luister hier de reportage van Edwin Cornelissen met Rob Ehrens:

{quoteaudiofile audio="61428" author="Langs de Lijn En Omstreken" caption="Bondscoach van de springruiters, Rob Ehrens predikt maatwerk" }

"In mijn functie als chef d'equipe moet ik zorgen dat alles geregeld is, dat alles ingeschreven is", gaat Ehrens verder, wiens taken vooral in dienst staat van anderen. "Ik ben al veertien jaar bondscoach en we hebben zelden problemen gehad. In deze sport moet je gewoon heel goed kunnen incasseren want je verliest nou eenmaal meer dan dat je wint."

"De ruiters zijn ook allemaal heel nuchter en blijven met hun voeten op de grond staan bij succes en kunnen goed omgaan met verlies. Dat is ook een heel belangrijk punt."

Ster advertentie
Ster advertentie