PSV heeft moeite met NAC, maar wint wel

2. PSV heeft moeite met NAC, maar wint wel

Koploper PSV heeft ondanks een groot veldoverwicht thuis slechts met 2-0 van hekkensluiter NAC Breda gewonnen.

Al na vijf minuten was het raak: Luuk de Jong kroop goed voor zijn verdediger en kon zo een voorzet van Cody Gakpo, de vervanger van de geschorste Hirving Lozano, binnentikken. Het was de 21ste goal voor de topscorer.

Voor NAC, dat dit seizoen slechts twee punten pakte in uitduels, dreigde een pak slaag, maar in de eerste helft kwam PSV niet verder dan een schot op de lat van AngeliƱo.

Ook na rust scoorde De Jong razendsnel, met een kopbal, maar Gakpo stond bij de voorzet buitenspel en de goal werd afgekeurd. NAC-doelman Benjamin van Leer stopte een volgende kopbal van De Jong.

In de 71ste minuut maakte invaller Donyell Malen er met een schot in de verre hoek op aangeven van Denzel Dumfries alsnog 2-0 van. Steven Bergwijn raakte kort daarna nog de lat en meer goals bleven uit.

Door de overwinning is het verschil met Ajax acht punten, maar de Amsterdamse achtervolger heeft twee wedstrijden minder gespeeld.