Sport
NOS

Alvarado zet Van Vleuten op een ronde tijdens Superprestige

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Alvarado zet Van Vleuten op een ronde tijdens Superprestige

Ceylin Alvarado heeft in Gieten de eerste Superprestige-veldrit van het seizoen gewonnen. De Rotterdamse Corendon-renster soleerde in de Drentse blubber op overtuigende wijze naar haar derde overwinning van het seizoen.

Alvarado, geboren in de Dominicaanse Republiek maar al sinds haar jeugd woonachtig in Nederland, ging al in de eerste ronde aan de haal en werd niet meer teruggezien. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant en Yara Kastelijn bleven het dichtst in de buurt. Kastelijn reed nog weg bij Cant, maar die knokte zich terug en ging de Nederlandse in de slotronde nog voorbij.

De Nederlandse praat na afloop met verslaggever Jan-Kees van der Kun:

Alvarado wint Superprestige in Gieten.mp3

Van Vleuten haalt finish niet

Annemiek van Vleuten nam met een brede glimlach ook deel. De wereldkampioene op de weg moest afstappen nadat ze op anderhalve ronde van het einde was gedubbeld. Ze twitterde eerder in de week al dat ze niet in Gieten was om een resultaat te behalen. Het uitstapje naar het veldrijden was alleen bedoeld om plezier te hebben.

Van Vleuten neemt deel aan veldrit in Gieten.mp3

Eli Iserbyt wint bij de mannen

De Vlaming Eli Iserbyt was de beste in de mannenwedstrijd. De Nederlander Corné van Kessel eindigde op de derde plaats. Verslaggever Jan-Kees van der Kun sprak na afloop met winnaar Iserbyt:

Eli Iserbyt na zege in Gieten.mp3

Ster advertentie
Ster advertentie