Sport
MAX

Gerald Sibon verheugt zich op bord op schoot bij Ajax - PSV

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Gerald Sibon verheugt zich op bord op schoot bij Ajax - PSV

Voor Gerald Sibon is Ajax - PSV altijd een speciale wedstrijd. De voormalig spits kwam voor beide ploegen uit, maar zegt toch een voorkeur te hebben voor Ajax. Als kind hing er al een Ajax-poster op zijn kamer.

Dat zei Sibon zondag op De Perstribune van MAX. Voor de wedstrijd Ajax - PSV zei Sibon dat hij er veel van verwacht. "Ik vind wel dat Ajax verdient om te winnen, dus hoop ik dat ook wel, maar vlak PSV niet uit." Een uitslag wilde Sibon daar niet bij noemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boertje tussen de sterren

Als kind hingen posters van Ajax, Van Basten en Vanenburg op de slaapkamer van Sibon. Het was dan ook een droom van hem om bij Ajax te spelen. Sibon kwam echter uit Drenthe en bevond zich ineens tussen de sterren. 'Als een boertje tussen de sterren', zei hij daar ooit over. "Ik kwam opeens tussen Champions League- en Wereldbeker-winnaars te zitten.

Echt furore maakte Sibon bij Heerenveen waar hij in drie periodes zou spelen en in 2009 de KNVB beker won door de beslissende penalty te nemen tegen FC Twente. Die bekers vormen een rode draad in zijn voetballeven zegt hij. "Ik won de beker al met Roda JC, ook in Duitsland en ook nog met Ajax en PSV. Met Gertjan Verbeek als assistent-trainer wonnen we ook een beker." Sibon zou de KNVB Beker uiteindelijk vijf keer winnen.

Olympische Spelen

In 2008 mocht Sibon met Nederland naar de Olympische Spelen in Beijing als dispensatiespeler. Dat toernooi ontmoette hij Diego Maradona. "Hij kwam maar niet", zei Sibon erover. Eigenlijk wilden Roy Makaay en hij het al opgeven. "Ik stond al in de lift om naar boven te gaan en toen zag ik hem. We maakten snel een foto. Ik stond helemaal te shaken." Sibon zei dat hij dat eerder ook bij Johan Cruijff had.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als trainer werkte Sibon nog in Australië met Gertjan Verbeek. Hij hoopt dat bij een nieuwe club ook met Verbeek te kunnen doen. Een club die genoemd wordt is PEC Zwolle, maar daar wilde Sibon verder niets over zeggen.

De Perstribune: Gerald Sibon

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie