EONOS

Manchester City eerste Champions League-finalist na winst op PSG

2. Manchester City eerste Champions League-finalist na winst op PSG

Manchester City heeft zich als eerste club geplaatst voor de finale van de Champions League. City won de returnwedstrijd tegen Paris Saint-Germain met 2-0, nadat het ook de eerste ontmoeting gewonnen had (1-2).

City, de ploeg van trainer Pep Guardiola, kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Riyad Mahrez. In de tweede helft verdubbelde de Algerijn (geboren in Frankrijk) de score, Mahrez scoorde na een razendsnelle counter.

Het geloof bij de Fransen was daarna weg en na bijna zeventig minuten spelen moest PSG-aanvaller Angel di Maria ook nog met een rode kaart van het veld.

Woensdag wordt bepaald wie de tegenstander van City wordt in de finale. Real Madrid neemt het dan in Londen op tegen Chelsea. De heenwedstrijd eindigde in 1-1.