Sport
AVROTROS

Stef Clement: 'De wielrenners van nu zijn de beste wielrenners aller tijden. Punt'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Stef Clement: 'De wielrenners van nu zijn de beste wielrenners aller tijden. Punt'

"Doping is in het huidige wielrennen niet nodig. De kennis van voeding en trainingen is zoveel groter dan twintig jaar geleden", zegt voormalig wielrenner en NOS-wielercommentator Stef Clement in MISCHA!.

#476 - Stef Clement: 'De beste willen zijn, dat is nooit een duurzaam doel' - MISCHA!

Zelf is hij nooit in de verleiding gekomen. "Dat slaapt lekker, op twee oren. Ik hoef me nooit zorgen te maken over stalen die tien jaar lang bewaard zijn gebleven."

Gewoon de beste zijn

Tot 2018 was hij profwielrenner. Maar het had net zo goed een andere sport kunnen zijn, want hij wilde gewoon de beste zijn. Nu weet hij: "De beste in iets willen zijn, dat is nooit een duurzaam doel. Het is niet houdbaar, het is altijd tijdelijk." Terugkijkend omschrijft hij zichzelf als een "domme renner, en ik kon het me permitteren om dom te rijden, want ik was fysiek sterk".

Hij vertelt dat hij de wielersport nu beter begrijpt dan toen hij zelf wielrenner was en dat komt goed van pas in zijn rol als commentator. Collega Joris van den Berg beschouwt hij als zijn mentor: "Joris leerde mij dat je als commentator als behang bent. Als het er niet is, valt het op, maar als het goed gehangen is, dan raak je eraan gewend en leidt het niet af."

#476 - Stef Clement: 'De beste willen zijn, dat is nooit een duurzaam doel' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie