Sport
MAX

Estavana Polman: 'Temperament zit me soms in de weg'

foto: Sascha Frommfoto: Sascha Fromm
  1. Nieuwschevron right
  2. Estavana Polman: 'Temperament zit me soms in de weg'

Handbalster Estavana Polman had nu moeten schitteren op de Olympische Spelen in Tokio, maar in 2020 is alles anders. Voor Polman bood de lockdown ook kansen, zei de handbalster in De Perstribune: "Ik heb gewoon gedacht, ik ga nu lekker genieten."

Dat genieten doet ze in Denemarken samen met vriend Rafael van der Vaart, hun dochter Jesslyn en Rafaels zoon Damian die nu bij ze komt wonen. Al begon dat genieten niet meteen in de lockdown. "In het begin was alles nog onduidelijk. Dan ga je thuis maar wat trainen en een beetje improviseren."

Te veel temperament

Polman staat bekend als temperamentvol. En juist dat zit haar soms in de weg. "Ze hebben hier in Denemarken geen stress. Iedereen is heel volgzaam. Als ze een lijn hebben dan wijkt niemand daar vanaf. Terwijl ik juist denk, zullen we het nu eens anders doen", zegt Polman daarover. Soms gaat ze daar te ver in door haar temperament.

Polman adviseerde scheidsrechter in WK-finale

Dat temperament komt wel goed van pas tijdens de wedstrijden. Zo werd Polman vorig jaar wereldkampioen met de Nederlandse ploeg, na een bizarre slotfase waarin Nederland een strafworp kreeg en tegenstander Spanje een rode kaart werd gegeven. Dat kwam allemaal door een nieuwe regel.

Het was Polman zelf die de scheidsrechter riep om de penalty te geven. "Ik zei tegen de scheidsrechter als je fluit dan moet je rood geven, volgens mij besefte zij het zelf niet eens goed. Of het echt een overtreding was boeit me niet." Het terugluisteren van het commentaar bij de finale doet Polman nog veel. "Misschien krijg ik er nu wel meer kippenvel van dan toen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het nieuwe handbalseizoen begint voor Polman op 22 augustus met een competitiewedstrijd in Denemarken. "Ik ben nu nog niet wedstrijdfit, maar ik ga er voor zorgen dat ik dat dan wel ben."

Ster advertentie
Ster advertentie