Naar homepage
Sport

NOC*NSF wil topcompetities half december hervatten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOC*NSF wil topcompetities half december hervatten

NOC*NSF wil de topcompetities in een aantal sporten weer hervatten. De sportkoepel hoopt over een maand, half december al te kunnen starten. De hockey-, basketbal- en handbalcompetitie liggen nu bijvoorbeeld allemaal stil in verband met de coronamaatregelen.

Komende week is er overleg met topambtenaren van het ministerie van VWS. Met het plan dat als werktitel Heropening Sport heeft gekregen hoopt NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen ook "de verenigingssport weer aan de praat te krijgen", zo meldde hij donderdag tijdens een informele bijeenkomst voorafgaand aan de algemene vergadering van maandag.

De topcompetities moeten gaan lopen omdat sporters die zullen deelnemen aan de Olympische Spelen wedstrijden nodig hebben. Voor de andere competities denkt Dielessen eerder aan een herstart begin volgend jaar. "Dat heeft minder prioriteit en pas daarna gaan we denken aan de kantines, de kleedkamers en het toelaten van publiek. Dat is het laatste aspect voor ons", zegt hij Langs de Lijn Omstreken.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie