Sport
NOS

Louis van Gaal: 'Rondvaart mooiste moment uit mijn carrière'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Louis van Gaal: 'Rondvaart mooiste moment uit mijn carrière'

Ajax won exact 25 jaar geleden de Champions League. Louis van Gaal blijkt bij NOS Langs de Lijn terug op de laatste Nederlandse winst op het hoogste Europese clubniveau.

Video niet beschikbaar

Van Gaal was vooraf redelijk beangstigend over de finale tegen AC Milan. "Omdat wij dat seizoen al twee keer hadden gewonnen", zegt de trainer van het succesvolle Ajax-elftal. Ondanks dat Ajax de betere was, vindt Van Gaal dat hij verkeerde beslissingen heeft genomen.

Frank Rijkaard had gevraagd om vrijaf. "Natuurlijk is dat voor de geest goed, maar voor de jeugdigheid van de selectie heb ik achteraf misschien een verkeerde beslissing genomen. De eerste helft was namelijk iet om aan te zien." Ook het opstellen van Jari Litmanen, die niet geheel fit was, was een niet al te beste keuze.

Jan Bavinck van Opta dook in de statistieken. De basiself van Ajax was gemiddeld 24 jaar en 364 dagen en is daarmee nog altijd het jongste team in een CL-finale ooit. Danny Blind en Frank Rijkaard waren de enigen die ouder waren dan 25 jaar.

Publieke aandacht

Als Van Gaal het enthousiaste commentaar van Arno Vermeulen en Jack van Gelder hoort, gaan bij hem de gedachten direct naar het enthousiasme bij de spelers en de fans. "Dat was echt fantastisch om te zien. De publieke aandacht die er geweest is voor deze wedstrijd. Als trainer maak je dat nooit mee." De rondvaart over de Amsterdamse grachten was mede om die reden het mooiste moment uit zijn carrière.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie