Sport
NOS

Alpineskiër Meiners baalt van wereldbekerwedstrijd: 'Ontzettend zuur'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Alpineskiër Meiners baalt van wereldbekerwedstrijd: 'Ontzettend zuur'

Twee weken geleden schreef alpineskiër Maarten Meiners geschiedenis. Hij werd de eerste Nederlander ooit die punten pakte op de reuzenslalom in het wereldbekerklassement. Hij wilde aan die prestatie zondag een vervolg geven, maar kwam net tekort om opnieuw punten te scoren.

Maarten Meiners is in de vorm van zijn leven

De 28-jarige Meiners verraste twee weken geleden vriend en vijand met wereldbekerpunten op de reuzenslalom. Dat gaf zo'n lekker gevoel dat hij zondag op de piste van Alta Badia (Italië) opnieuw punten wilde pakken, maar dat mislukte net. Meiners kwam dertien honderdste te kort om in de tweede run te mogen starten. "Dat is ontzettend zuur", zegt Meiners in Langs de Lijn.

Meiners eindigde als 34e en alleen de beste dertig alpine skiërs gaan door naar de tweede ronde. Toch is Meiners opgetogen aan de telefoon, omdat hij in een goede flow zit. Hij verkeert in de vorm van zijn leven en volgens hem heeft dat met meerdere dingen te maken. "Alles valt op zijn plaats."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie