Sport
NOS

Tien seizoenen Henry Schut en Hugo Borst bij Langs de Lijn

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Tien seizoenen Henry Schut en Hugo Borst bij Langs de Lijn

Henry Schut en Hugo Borst ronden vandaag hun tiende seizoen af als presentator van NOS Langs de Lijn. Ze begonnen in augustus 2013 en waren live te horen tijdens enkele historische sportmomenten, zoals het eerste wereldkampioenschap van Max Verstappen.

"Nou Hugo, dan zijn wij zojuist in de voetsporen getreden van een aantal zeer legendarische duo’s, in het mooiste radioprogramma van Nederland." Dat waren de woorden waarmee Henry Schut in augustus 2013 begon aan zijn eerste live-uitzending van Langs de Lijn. Op zondagmiddag 4 augustus zaten hij en Hugo Borst voor het eerst naast elkaar als presentator.

Stelling van Borst

Schut en Borst zijn inmiddels niet meer weg te denken bij NOS Langs de Lijn. Met zijn 'Stelling van Borst' zorgt Borst wekelijks voor een interactieve uitzending, waarbij luisteraars hun mening kunnen geven over de standpunten die hij geeft over actuele sportgebeurtenissen en -ontwikkelingen.

Video niet beschikbaar

Kijkje in de keuken: redactieoverleg

Ter gelegenheid van deze jubileumuitzending gaven Schut en Borst de luisteraar een kijkje in de keuken. Normaal gesproken wordt de Stelling van Borst vooraf bepaald, maar deze keer kregen luisteraars de kans om mee te denken over het onderwerp. Live in de uitzending hielden de presentatoren vervolgens een redactieoverleg dat normaal achter de schermen plaatsvindt. "We moeten wel consensus bereiken, voor je het weet ga je in de laatste uitzending met ruzie uit elkaar omdat de stelling niet deugt", grapte Borst.

Video niet beschikbaar

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie