Naar homepage
Sport

De Kopgroep: rollende bidons en rosse renners

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: rollende bidons en rosse renners

[AVROTROS] De Kopgroep heeft de eerste week aan Giro-kilometers in de benen en kijkt samen met Michael Boogerd terug. Wordt het een open Giro, nu de grote favoriet van team Ineos heeft moeten vertrekken door een rollende bidon?

#2 - Giro: espresso (S05)

In de vorige afleveringen werden de Brit Geraint Thomas nog grote kansen toebedeeld, maar na een val in de derde etappe heeft hij niet meer op kunnen stappen. Kansen voor jonge goudhaantjes als de Portugees João Almeida, die momenteel in het roze rijdt. Of hij dat ook tot het einde van deze ronde zal volhouden weten de heren van De Kopgroep nog niet.

Thomas De Gendt fanclub

Er wordt stilgestaan bij Thomas De Gendt, die ook in de afgelopen week zijn aanvalslust liet blijken in een flinke ontsnapping. Zonder winst die dag, maar de mannen van De Kopgroep heeft De Gendt sowieso wel voor zich gewonnen. Ze zijn allemaal lid van de Thomas De Gendt fanclub.

Rosse renners

Mart Smeets demarreert naar het jaar 1961, waarin rosse renner Piet van Est een Giro-etappe won. En dat doet Marijn Lansbergen dan weer denken aan onze eigen Steven Kruijswijk, ook rossig. Is het voor hem een voordeel dat de ronde nu in oktober wordt gereden?

Natte Vinger

Het klassement van de Natte Vinger is wat luisteraars betreft nog angstvallig leeg; niemand voorspelde dat Jonathan Caicedo zou winnen in de etappe op de Etna. "Caiceda zelf ook niet", voegt Mart Smeets toe. Nieuwe kansen voor de etappe van zondag, waarin veel geklommen moet worden.

Mart kiest Rafal Majka, Marijn en Michael gaan voor Jakob Fuglsang en Martijn speelt de 'Joost Vullings wuppie' en gaat voor onze eigen Wilco Kelderman. Weet jij het beter? Voorspel dan hier of via onze Instagram de winnaar voor komende zondag en doe dit voor 12:00 uur die dag.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie