Sport

Arno Kamminga over prestaties op Spelen: 'Ik heb zo intens genoten'

MAX
foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Arno Kamminga over prestaties op Spelen: 'Ik heb zo intens genoten'

Zwemmer Arno Kamminga kan terugkijken op mooie Olympische Spelen. De schoolslagspecialist wist twee zilveren medailles te winnen op de 100 en 200 meter. "Ik heb zo intens genoten."

Dat zei Kamminga zondag op De Perstribune van MAX. Kamminga is vooral blij dat hij op het moment supreme heeft kunnen pieken. "Dat het allemaal goed gaat en dat alles waar je jaar na jaar aan gewerkt hebt, gedroomd hebt, gevisualiseerd hebt, dat het allemaal goed valt."

Zwembroek

Kamminga staat bekend om zijn speciale voorbereiding. Hij doet niet aan inzwemmen en hij komt altijd met meerdere lagen aan kleding het zwembad in om warm te blijven. Het aantrekken van zijn zwembroek is ook een hele opgave. "We zijn er gemiddeld tien minuten/een kwartiertje mee bezig. Ik heb zelfs handschoenen aan als ik hem aandoe anders krijg ik blaren op m’n handen, zo strak zit hij, centimeter voor centimeter. Millimeter voor millimeter."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niek Kimmann

In het dorp had Kamminga in het begin weinig contact met andere atleten. Hij wilde voorkomen dat hij besmet zou raken met corona, maar na zijn laatste race mengde hij zich in de eetzaal met andere atleten. De gouden medaille van Niek Kimmann vond hij het meest bijzonder. "Hij kwam naast me zitten en liet mij de beelden zien van de botsing met de official. Hij ging twee dagen even plat liggen met een scheurtje in zijn knieschijf en wint vervolgens goud. En dan klagen wij over een stijve spier."

Ster advertentie
Ster advertentie