Sport
BNNVARA

'Femke Heemskerk heeft er niets tegen dat iemand heel hard zwemt'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Femke Heemskerk heeft er niets tegen dat iemand heel hard zwemt'

Donderdag legde Valerie van Roon beslag op het tweede olympische ticket op de 50 meter vrije slag. Het nieuws van deze overwinning werd echter overschaduwd door een zwemster die er niet was: Femke Heemskerk. "Maar ze heeft er niets tegen dat iemand heel hard zwemt", zegt Erben Wennemars in B.V.S.C.

Doordat Van Roon het ticket naar de Olympische Spelen veilig stelde, kan Heemskerk niet uitkomen op dat nummer in Tokio. Daar laat Heemskerk het niet bij zitten: zij gaat deze toewijzing aanvechten.

Regels en onrecht

Heemskerk kon niet meedoen aan het kwalificatietoernooi in Rotterdam omdat zij in verplichte quarantaine zit. De 33-jarige zwemster verwijt de Nederlandse bond dat er geen rekening wordt gehouden met haar omstandigheden. "Er had van tevoren natuurlijk al over nagedacht moeten zijn: wat gebeurt er als iemand niet mee kan doen vanwege corona? Daar ben ik vooral heel verdrietig om", laat zij weten in een videoboodschap aan de NOS.

Tussen Heemskerk en Van Roon bestaat geen wrijving. Gelijk na de race stuurde Heemskerk een lief bericht aan Van Roon, wat zij 'erg waardeert'. "Femke Heemskerk is er niet tegen dat iemand heel hard zwemt", zegt Erben, "maar ze heeft wel iets tegen regels en tegen onrecht."

'Mooie sportprestatie kun je altijd waarderen'

Erben: "Een mooie sportprestatie kun je altijd wel waarderen. Ooit heb ik eens niet meegedaan aan het WK Sprint. Ik was tweevoudig wereldkampioen en mocht mijn titel niet verdedigen. Ik had mij er niet voor gekwalificeerd. Op de dag van de wedstrijd heb ik Joey Cheek toen wel een bericht gestuurd om hem succes te wensen."

Wat gaat er mis bij Arsenal? - B.V.S.C.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie