Sport
BNNVARA

Het duurt nog wel even voor Zlatan Ibrahimovic naar Roosendaal komt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het duurt nog wel even voor Zlatan Ibrahimovic naar Roosendaal komt

In 2011 werd RBC Roosendaal failliet verklaard. Een enorme klap voor de club, maar ook voor supporters van de 'oranjehemden'. Na ruim 25 jaar betaald voetbal viel het doek definitief voor RBC. Ondanks alle tegenslagen bleef Eric Konings een trouwe supporter. Zijn liefde voor de club is zelfs zo groot dat hij besloot om er een podcast over te maken. Bij B.V.S.C. vertelt Koningsover zijn passie voor de club.

Video niet beschikbaar

De liefde bij RBC begon bij Konings al toen hij klein was. ''Ik was 7 á 8 jaar oud en ging met mijn vader en mijn broer naar RBC, daarna met vrienden. Op een gegeven moment voel je je thuis bij een club en dan kom je er ook niet meer vanaf."

Hoogtepunt

Het absolute hoogtepunt voor elke RBC-supporter is de promotie naar de Eredivisie in het seizoen 1999-2000. Konings denkt er nog met heel veel genoegen aan terug. ''We begonnen uitstekend aan de play-offs en moesten nog één wedstrijd winnen om te promoveren. De eerste wedstrijd verloren we. Daarna volgde een allesbeslissende ontmoeting met Excelsior.''

"We reden met zestig bussen naar Rotterdam. Na een kwartier stonden we al met 1-0 achter. Ik dacht het gaat toch niet gebeuren, dat we hier gaan verliezen. Gelukkig keerde John van Loenhout met twee doelpunten de wedstrijd. Uiteindelijk liepen we makkelijk uit en promoveerden we voor het eerst in de clubgeschiedenis naar het hoogste niveau van Nederland."

Zlatan in Roosendaal

Het jaar daarop degradeerde RBC weer uit de Eredivisie, maar in 2002 waren ze weer terug op het hoogste niveau. "In de tweede periode ging het een stuk beter. We bleven maar liefst vier jaar in de Eredivisie. Het was mooi om te zien dat Zlatan Ibrahimovic en andere grote spelers naar ons stadion kwamen", glundert Konings.

Podcast

Met de podcast wil Konings herinneringen ophalen uit de glorietijd van RBC. "In de podcast hebben we het over alles dat met RBC te maken heeft. De naam van de podcast is 'De Luiten'. De Luiten is het oude stadion van de club, het was oud en krakkemikkig maar het was alles waar RBC voor stond.''

Konings: ''In de podcast willen we die mooie tijden weer terug laten komen bij de fans. Alle verhalen, gebeurtenissen en herinneringen komen er in voor. We gaan het gewoon over de Roosendaalse voetbalgeschiedenis houden, dus als je van voetbal en cultuur houdt dan is onze podcast zeker een aanrader. Ook voor Ajax-supporters."

Heden

Na het faillissement in 2011, maakte RBC in 2013 een doorstart. De oranjehemden begonnen in de laagste klasse. Ondertussen is de club al twee keer gepromoveerd en komen ze uit in de derde klasse. Toch zal het nog een tijd duren voor Zlatan weer naar Roosendaal komt.

Vanaf vrijdag kun je de podcast 'De Luiten' luisteren via Spotify en iTunes.

Eric Konings over de RBC-podcast 'De Luiten'

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie