Sport
EONOS

Deze naam gaan we nog vaak horen in het veldrijden: Ceylin del Carmen Alvarado

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze naam gaan we nog vaak horen in het veldrijden: Ceylin del Carmen Alvarado

Het veldritseizoen is nog maar net begonnen, maar nu al wijst alles erop dat dit weleens het jaar kan worden van de doorbraak van Ceylin del Carmen Alvarado. En anders dan haar naam misschien doet vermoeden is zij een Nederlandse.

Die naam, Ceylin Alvarado, gaan we de komende jaren nog vaak horen in het veldrijden, en wellicht ook bij het wielrennen op de weg. Hoog tijd dus om vast even kennis te maken.

Beluister de reportage: kennismaken met Ceylin del Carmen Alvarado

Met een lichte Rotterdamse tongval vertelt Alvarado waar haar roots liggen: in de Dominicaanse Republiek. Daar woonde ze tot haar vijfde, naast het strand. En daar zat ze ook voor het eerst op een fiets.

EK veldrijden

In het veldrijden, een sport die toch voornamelijk gedomineerd wordt door Belgen en Nederlanders, is Alvarado een opvallende verschijning met haar donkere krullen. En sinds dit seizoen vallen ook haar prestaties op. De 21-jarige renster won al vier wedstrijden en komend weekend gaat ze bij de EK haar Europese titel verdedigen bij de beloften (onder 23 jaar).

Maar Alvarado heeft nog grotere doelen. "Ik hoop dat ik over een paar jaar net zo bekend ben als Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen, de dames waar ik zeker naar opkijk."

Ster advertentie
Ster advertentie