Sport
NOS

Irene Schouten neemt revanche met baanrecord, Kjeld Nuis terug op het podium

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Irene Schouten neemt revanche met baanrecord, Kjeld Nuis terug op het podium

Irene Schouten heeft met een baanrecord in Thialf op de 3.000 meter sportieve revanche genomen op de nederlaag vorige week tijdens een wereldbekerwedstrijd in het Noorse Stavanger. De tijd van 3.54,04 werd nooit eerder gereden op een ijsbaan op zeeniveau.

Na negen zeges op een rij kwam er vorige week een einde aan de hegemonie van Schouten. De Noorse Ragne Wiklund was de betere. Op de wereldbeker van deze week was Schouten beter in vorm. Isabelle Weidemann eindigde op ruim 3 seconden op plaats twee. Wiklund werd dit keer derde. Antoinette Rijpma-De Jong viel tegen met een achtste plaats.

1.500 meter mannen

Kjeld Nuis deed in Heerenveen weer mee na een liesblessure. De Nederlander was na afloop heel blij met zijn rit in 1.43,64, ondanks dat hij tweede werd. Thomas Krol kon ook tevreden zijn met de derde plaats. De winst ging naar de Canadees Connor Howe. 1.43,38 was de vijfde tijd ooit gereden in Thialf.

500 meter vrouwen

Jutta Leerdam was de enige Nederlandse vrouw op het podium op de kortste afstand. In de laatste rit kwam ze uit op positie drie (37,51). Haar directe tegenstander Min-Sun Kim had met 37,21 de snelste tijd van de dag. Daartussen eindigde de Oostenrijkse Vanessa Herzog.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie