Sport

Vos wint 'adembenemende' Amstel Gold Race

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vos wint 'adembenemende' Amstel Gold Race

[NOS] Marianne Vos heeft de zevende editie van de Amstel Gold Race op haar naam geschreven. Ze is daarmee de opvolgster van de Poolse Katarzyna Niewiadoma, die in 2019 de traditionele wielerklassieker door de Limburgse heuvels won.

De Amstel Gold Race werd in 2020 niet verreden vanwege de gevolgen van het coronavirus. Dit jaar was de koers geheel coronaproof, zonder publiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bij het ingaan van de laatste van zeven rondes van 16,9 kilometer hadden Pauliena Rooijakkers en de Australische Grace Brown een kleine voorsprong op het uitgedunde peloton.

Onder anderen favorietes Lucinda Brand en Annemiek van Vleuten zaten in de achtervolgende groep. Dat gold niet voor Anna van der Breggen. De renster van SD Worx, die deze week ziek was geweest, kwam in het slot van de koers kracht tekort.

Niewiadoma en Longo Borghini verrekenen zich

Brown schudde vervolgens medevluchter Rooijakkers op 14 kilometer van de finish van zich af, maar op de Cauberg werd de race op zijn kop gegooid.

Van Vleuten koos de aanval, overvleugelde Brown, maar had niet de benen om Niewiadoma en Elisa Longo Borghini te volgen.

De Poolse en de Italiaanse duelleerden daarna om de winst, maar door het gepoker bij de finish van Niewiadoma en Longo Borghini werd de sprintende Vos de lachende derde.

Ster advertentie
Ster advertentie