Sport
EONOS

Go Ahead Eagles pijnigt FC Twente en bekert verrassend verder

foto: Pro shotsfoto: Pro shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Go Ahead Eagles pijnigt FC Twente en bekert verrassend verder

Go Ahead Eagles heeft zich als eerste club geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker. De eerstedivisionist verraste FC Twente door in Enschede met liefst 5-2 te winnen.

In een goedgevulde Grolsch Veste nam de ploeg uit Deventer brutaal de leiding. Een voorzet van Elso Brito werd met de knie binnen gewerkt door Antoine Rabillard. Enkele minuten later ging Peet Bijen in de fout door Adrian Edqvist vast te pakken in de zestien, waardoor de bal op de stip ging. Jeroen Veldmate maakte er vervolgens 0-2 van.

Aansluitingstreffer

Twente was wakker geschud en maakte jacht op de aansluitingstreffer. Bijen maakte zijn fout bijna goed, maar kopte uit een hoekschop op de lat. Na hands van Veldmate mocht Aitor Cantalapiedra aanleggen vanaf elf meter. De Spanjaard schoot koeltjes raak. Kort na rust kon Bijen alsnog juichen na een kopbal uit een vrije trap van Aitor.

De 2-2 leek de opmaat voor een overwinning van Twente. Go Ahead Eagles toonde echter veerkracht en trok de zege naar zich toe. Martijn Berden, Richard van der Venne en wederom Rabillard zorgden voor een heuse afstraffing.

Heerenveen, Vitesse en Fortuna winnen

In tegenstelling tot Twente plaatsten eredivisionisten sc Heerenveen en Vitesse zich wel voor de achtste finales. De Friezen klopten Roda JC met 2-0 en de Arnhemmers hadden weinig moeite met de amateurs van ODIN'59: 4-0. Fortuna Sittard had weinig moeite met PEC Zwolle en won met 3-0.

Ster advertentie
Ster advertentie