Sport
EONOS

NOS Langs de Lijn blikt terug op ‘de Tour van Joop’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Langs de Lijn blikt terug op ‘de Tour van Joop’

Zaterdag had de Tour de France, de grootste wielerwedstrijd van het jaar, eigenlijk moeten beginnen. Liefhebbers zullen nog even geduld moeten hebben tot september, maar voor wie niet kan wachten duikt Langs de Lijn in de geschiedenisboeken.

De komende drie weken doen zij verslag van de laatste Tour die door een Nederlander gewonnen werd, die van 1980. Joop Zoetemelk is de laatste renner die in het geel over de eindstreep kwam. Verslaggever Sebastiaan Timmerman neemt de taken van zijn voorgangers Theo Koomen en Heinze Bakker even over en neemt je dagelijks mee in de etappe van die dag in 1980.

Hoe heeft de legendarisch TI-Raleigh ploeg het gedaan? Welke Nederlanders vielen op? En op welke plek staat Joop Zoetemelk in het algemeen klassement?

Oud-wielrenners Henk Lubberding en Leo van Vliet zullen het wedstrijdverslag aanvullen met verhalen uit het peloton. Verhalen die niet eerder verteld zijn en die de overwinning van Zoetemelk, exact veertig jaar nadat 'zijn' Tour de France zich afspeelde, van een andere kant laten zien. De Tour de France van 1980, volgens velen de beste Nederlandse Tour ooit, hoor je vanaf vrijdagavond iedere dag rond 22.45 uur in Langs de Lijn (En Omstreken) op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie