NOS

Oranje stelt teleur en komt met 1-1 gelijkspel goed weg tegen Ecuador

2. Oranje stelt teleur en komt met 1-1 gelijkspel goed weg tegen Ecuador

Het Nederlands elftal heeft op het WK in Qatar met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ecuador in het Khalifa International Stadium in Doha. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal kwam in de eerste helft op voorsprong, maar creëerde in de tweede helft vrijwel niets en mag blij zijn met een punt.

PSV-aanvaller opende al na zes minuten spelen de score. Hij schoot de bal snoeihard achter de doelman van Ecuador. Het spel van Nederland werd na de openingstreffer slechter en Ecuador kwam beter in de wedstrijd.

Op slag van rust leek Ecuador op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Direct na de drinkpauze was het wel raak. Doelman Andries Noppert had nog een antwoord op het schot van Gonzalo Plata, maar kon niet voorkomen dat Enner Valencia de rebound binnentikte; 1-1.

Nederland was van slag en kon aanvallend geen vuist maken. Sterker nog, de grootste kansen waren voor Ecuador dat ook nog de lat raakte.

Door het gelijkspel staat Nederland, net als Ecuador, op 4 punten. Als Nederland dinsdag de laatste groepswedstrijd wint van Qatar is het verzekerd van de knock-outfase.