Sport
EONOS

Is het Eredivisie-seizoen voorbij? 'Die kant gaat het op'

foto: ProShotsfoto: ProShots
  1. Nieuwschevron right
  2. Is het Eredivisie-seizoen voorbij? 'Die kant gaat het op'

Het einde van het Eredivisie-seizoen lijkt nabij. Nadat Ajax woensdag al pleitte om een punt te zetten achter het seizoen, deden AZ en PSV dat vandaag ook. En daarmee neemt de druk op de KNVB toe.

Met het nieuws van vandaag denkt NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg dat het einde van de Eredivisie in zicht is. "Als de clubs een blok vormen, dan zal het zeker die kant op gaan."

In tijden dat de coronacrisis de wereld in z'n greep houdt beseffen de clubs dat het uitspelen van de competitie niet aan de orde is. "We zijn al gewend aan termen als IC-bedden. Dus de clubs vinden dat het uitspelen van de competitie een ondergeschikt belang is."

Statements

Ajax kwam woensdag al met een statement. Een dag later volgden AZ en PSV. En dat is geen toeval, denkt Stekelenburg. "Wat ik begrepen heb is dat er vanmiddag een overleg is geweest met de Eredivisie CV. Daarvoor is er een mini-overleg geweest tussen Ajax, AZ en PSV. En zij hebben onderling besloten dat er een einde aan het seizoen moet komen."

Dinsdag is er een overleg nog met de KNVB, maar Stekelenburg loopt alvast op de zaken vooruit. "Het lijkt niet anders te kunnen dat dit advies overgenomen gaat worden."

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie