Sport
EONOS

Transfer Ugalde naar Spartak Moskou 'moreel verwerpelijk'

foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Transfer Ugalde naar Spartak Moskou 'moreel verwerpelijk'

FC Twente heeft Manfred Ugalde definitief verkocht aan Spartak Moskou. De 21-jarige aanvaller uit Costa Rica tekent bij de club uit Rusland een contract voor 4,5 jaar. FC Twente ontvangt naar verluidt een transferbedrag dat met bonussen kan oplopen tot 15 miljoen euro.

'Transfer Ugalde naar Spartak moreel verwerpelijk' - NOS Langs de Lijn Sportforum

Dat zou dan een recordbedrag zijn voor Twente, maar om de transfer is veel te doen geweest en natuurlijk wordt dat ook besproken in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken. Technisch directeur Arnold Bruggink van Twente zegt te begrijpen dat zakendoen met Rusland de nodige commotie met zich meebrengt, aangezien dat land in oorlog is met Oekraïne.

Sportschrijver Danielle Kliwon begrijpt dat Twente Ugalde verkoopt. "Juridisch en wettelijk mag het, doe het dan gewoon. Het is niet de meetlat van het leven, maar in deze specifieke zaak denk ik: doe het maar gewoon."

Moreel verwerpelijk

Voetbalcommentator Jan Roelfs gaat daarin mee. "Er zijn regels opgesteld en binnen die regels mag dit. Ik ga ervan uit dat internationale juristen hebben uitgezocht dat deze eigenaar van Spartak Moskou oké is. Ik snap FC Twente wel, deze jongen wil weg en kan vijf keer zo veel geld verdienen. Dan wil je hem niet in je selectie hebben, die gaat met deuren slaan en dat heeft invloed op je ploeg."

Wout Brama, zelf oud-speler van Twente: "Moreel is dit natuurlijk verwerpelijk. Dat is duidelijk en ik denk dat mensen van Twente dat ook vinden. Maar die jongen gaat boven de 11 miljoen euro verdienen in vier jaar tijd. Hij is echt een broodvoetballer en niet een jongen die graag voor Twente speelt."

Verder in het Sportforum

Ook is er aandacht voor de overwinning van Jannik Sinner op de Australian Open, de afgelastingen van skiwedstrijden, de blunderende Andries Noppert en de Afrika Cup die in volle gang is.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie