Sport
EONOS

Van Oranje Rood naar Rot Weiss

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Oranje Rood naar Rot Weiss

Na twaalf jaar Oranje Rood is Mink van der Weerden toe aan een nieuwe stap. De strafcornerspecialist verruilt na dit seizoen de Eindhovense hoofdklasser voor het Duitse Rot Weiss Köln.

Een ongebruikelijke stap want meestal kiezen Duitse hockeyers voor de Nederlandse competitie. Maar Van der Weerden wil een keer wat anders. "Ik heb 15 jaar in de hoofdklasse gespeeld, het is voor mij een schitterende uitdaging om ook een keer op een andere plek het beste uit mezelf te halen."

Een nieuwe omgeving voor een strafcornerspecialist

Een hockeyleven lang speelde Mink van der Weerden voor Oranje Rood, dat eerst Oranje Zwart heette. Dat hij vertrekt betekent niet dat hij op zijn club is uitgekeken. Hij vindt zelf dat hij alles wat hij heeft mogen bereiken heeft te danken aan Oranje Rood. Maar het gaat hem om de complete verandering zei hij in Langs de Lijn En Omstreken.

"Een andere Nederlandse club is voor mij ook nooit aan de orde geweest, want het is dezelfde omgeving alleen in een ander shirt. En juist de uitdaging van een compleet nieuwe omgeving, iedere week een nieuwe locatie, iedere week een nieuwe tegenstander, nieuwe teamgenoten, dat kan Oranje Rood nou eenmaal niet bieden."

Spannend jaar

Met de verandering van club wordt 2020 voor Mink van der Weerden nog spannender. Het jaar wordt al gedomineerd door de Olympische Spelen en in hockeyland Nederland is de concurrentie moordend. En ook voor Van der Weerden is het nog lang niet zeker dat hij deze zomer naar Tokio mag afreizen ook al heeft hij met zijn strafcorner een belangrijke rol.

"Er zijn meer jongens die dat heel goed kunnen. Ik denk dat niemand zeker is van zijn plek, en dat iedereen het maximale uit zichzelf en uit elkaar wil halen. Niet alleen om daar zelf naartoe te gaan maar ook om als team daar de best mogelijke prestatie neer te zetten."

Ster advertentie
Ster advertentie