Sport
MAX

Gaat Marokko stunten tegen Frankrijk? 'Het is haalbaar'

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Gaat Marokko stunten tegen Frankrijk? 'Het is haalbaar'

Vanavond om acht uur speelt Marokko de tweede halve finale van het WK voetbal tegen Frankrijk. De grote favoriet tegen de grote verrassing van dit WK. Gaan de Leeuwen van de Atlas nog een keer stunten? Presentator van zijn eigen talkshow 'Mocro Inside', Nordin Ghouddani, vertelt in Villa VdB dat hij er alle vertrouwen in heeft.

Ghouddani dacht voor het WK al dat Marokko wel eens ver kon komen. Nu ze in de halve finale staan, is de finale volgens Ghouddani ook haalbaar. "Als je België, Spanje en Portugal naar huis knikkert, dan mag Frankrijk ook in dat rijtje erbij."

Mentaliteit

Hoe doen ze het toch? Wat is het geheim van het Marokkaanse elftal? Het geheim zit ‘m volgens Ghouddani vooral in de mentaliteit, het moraal en het vertrouwen. "Dat je alles kunt bereiken wat je wilt. Als je maar begint bij de basis. Dat ze voor elkaar vechten, knokken, want voetballen kunnen ze. Je hoeft ze geen voetbal te leren. Het zijn allemaal ras voetballers." Daarbij vlakt Ghouddani ook zeker de rol van de nieuwe bondscoach, Hoalid Regragui, niet uit. "Dat stukje mentaliteit, discipline dat heeft deze coach er zeker ingebracht. Hij heeft er een team van gemaakt en dat straalt uit op iedereen. Dat is mooi om te zien."

Vanavond om zes uur begint Nordin Ghouddani aan de volgende aflevering van 'Mocro Inside' met ditmaal Mohammed Allach, Željko Petrović en Imad Najah. Of hij nog een stem heeft als Marokko de finale haalt, dat is nog maar de vraag.

Villa VdB

Villa VdB (Omroep MAX) hoor je van maandag t/m donderdag van 14.00 tot 15.30 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Jurgen van den Berg.

Ster advertentie
Ster advertentie