Sport
NOS

Ireen Wüst op 1500 meter geklopt door verrassend snelle Blondin

foto: ProShotsfoto: ProShots
  1. Nieuwschevron right
  2. Ireen Wüst op 1500 meter geklopt door verrassend snelle Blondin

Het is Ireen Wüst niet gelukt om ook de derde achtereenvolgende wereldbekerwedstrijd over 1500 meter van dit seizoen te winnen. Er was een vrouw sneller in Nur-Sultan. Ivanie Blondin reed het baanrecord van haar landgenote Christine Nesbitt uit de boeken (1:55.59).

Blondin reed al in de eerste rit. Eigenlijk had ze niet eens mogen deelnemen aan de A-groep. De afmelding van Jorien ter Mors was de reden dat de Canadese alsnog mocht starten. Ze reed een ijzersterke rit.

De nummers twee en drie in de wereldbekerstand, Jekaterina Sjichova en Miho Takagi, waren afwezig. Wüst kon vandaag dus uitlopen in de tussenstand. De opening van de Nederlandse rijdster van TalentNed was sneller. In de laatste twee ronden moest Wüst net te veel toegeven op het schema van Blodin, die vrijdag ook al de winnaar was van de vijf kilometer. Wüst reed met 1:55.88 naar zilver. Brittany Bowe was de nummer drie in een tijd van 1:55.96.

Antoinette de Jong werd vierde, Melissa Wijfje kwam tot de zevende plaats en Reina Anema eindigde op plaats dertien.

Later vandaag worden de 1500 meter voor mannen en de ploegenachtervolging voor vrouwen en mannen verreden. Alle afstanden zijn rechtstreeks te beluisteren in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie