Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Henderson is een miskoop voor Ajax'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Henderson is een miskoop voor Ajax'

Jordan Henderson moet zijn eerste minuten in een Ajax-shirt nog maken, maar Hugo Borst weet het vrijwel zeker: de 33-jarige middenvelder is een miskoop. "Ik kan me niet voorstellen dat hij erin slaagt de boel vlot te trekken bij deze selectie, die helemaal uit balans is."

Video niet beschikbaar

De hype rondom Jordan Henderson is groot. De 33-jarige middenvelder moet het seizoen van Ajax zien te redden, maar Hugo Borst is sceptisch. "Henderson is bij Liverpool vriendelijk verzocht om een nieuwe werkgever te zoeken." Hij is op zijn leeftijd versleten, vervolgt Borst. "Hij was gewoon op bij Liverpool. Ik kan me niet voorstellen dat hij erin slaagt de boel vlot te trekken bij deze selectie, die helemaal uit balans is. Het is niet Lionel Messi die Ajax binnen heeft gehaald."

Sterker, Borst ziet de aankoop als verlengde van het gefaalde transferbeleid van de inmiddels vertrokken technisch directeur. "Deze aankoop is in lijn met wat Mislintat eerder dit seizoen allemaal heeft verricht: allemaal miskopen doen."

Quote

Het is niet Lionel Messi die Ajax binnen heeft gehaald

Hugo Borst over Jordan Hendersom

Overigens kan Borst goed begrijpen dat de Amsterdamse club een speler met het profiel als Henderson heeft aangetrokken. "Ajax is natuurlijk dolende, dus ze zoeken naar stabiliteit. In dat opzicht is het logisch dat ze bij een ervaren speler uit zijn gekomen. Maar een controleur als hij kan nog zo veel repareren, Ajax is in defensief opzicht zo slecht dat ze wat anders nodig zullen hebben."

Video niet beschikbaar

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app.

Golan is het "zeer oneens" met de stelling, schrijft hij. "Tot een half jaar geleden speelde hij zo goed als alles bij Liverpool. Henderson is een op en top prof, zoals Tadic dat ook was. We hebben weliswaar niet de nieuwe Cruijff binnengehaald, maar slechter wordt Ajax er zeker niet van."

Ook Ed kan zich niet vinden in de mening van Borst. "In de Nederlandse competitie kunnen de lammen en de blinden topscorer worden", schrijft hij. "Dus kan Henderson makkelijk mee in deze competitie, die op een slakkengangetje gespeeld wordt."

Bas schrijft: "Het is veel geld voor een controlerende middenvelder op zijn retour, maar voor de huidige selectie van Ajax is het wel een versterking. We moeten gewoon niet verwachten dat Henderson Ajax er bovenop gaat helpen. Hij gaat wel voor stabiliteit zorgen."

Danny is het niet eens met de stelling en denkt dat er vooral financiƫle motieven ten grondslag liggen aan de komt van Henderson. "Het gaat Henderson alleen maar om geld. Hij heeft geen toegevoegde waarde voor Ajax. Waarom geen goede speler kopen uit de eredivisie? Deze man kan over twee jaar met pensioen."

Michel schrijft dat de selectie te weinig kwaliteit heeft om Henderson een bepalende rol te laten spelen. "Er wordt gezegd dat hij de rol gaat krijgen die Johan Neeskens en Jan Wouters in hun tijd hadden. Mooi! Maar er loopt bij Ajax nu geen Johan Cruijff of Marco van Basten rond..."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie