Sport

Luister Valencia - Ajax in de Champions League live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister Valencia - Ajax in de Champions League live op NPO Radio 1

Na de prima 3-0 overwinning op OSC Lille in de Johan Cruijff Arena, staat vanavond voor Ajax de eerste uitwedstrijd in de Champions League op het programma. Luister de wedstrijd live bij Langs de lijn en omstreken op NPO Radio 1.

Droog, 23 graden en weinig wind, de omstandigheden in Valencia steken schril af bij de kou en regen die Nederland de afgelopen week teisterde. Tel daar het karakteristieke Estadio Mestalla, waar meer dan 52 duizend supporters in passen, bij op en Valencia vormt een prachtig decor voor een Champions League wedstrijd.

Spaanse onrust

Toch zorgt de Singaporese eigenaar van Valencia, Peter Lim, voor een verre van optimale situatie bij de club die dit jaar zijn honderdste verjaardag viert. Na de voorbereidingen op dit seizoen werd succescoach Marcelino op straat gezet, samen met twee directeuren. De onervaren Albert Celades werd voor de groep gezet, tot ontevredenheid van veel spelers.

Naast de bestuurlijke onrust heeft Valencia ook sportieve problemen. De club van keeper Jasper Cillessen kan niet beschikken over topspits Kevin Gameiro, middenvelders Kondogbia en Soler, en verdediger José Gayá.

Moeilijke keuzes

De Amsterdammers hebben in Valencia juist de beschikking over een volledig fitte selectie. Donny van de Beek is sinds afgelopen week weer terug van zijn hamstringblessure.

Dit levert een aantal moeilijke keuzes op voor coach Erik ten Hag. Hij heeft vijf spelers, Van de Beek, Ziyech, Tadic, Neres en Promes, beschikbaar voor vier aanvallende posities. Hoewel Donny van de Beek zaterdag naast controleur Lisandro Martinez, op de plek van Edson Alvarez begon.

Valencia en Ajax nemen het vanavond om 21.00 uur op in het Estadio Mestalla. De wedstrijd is live te volgen bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie