Sport
EONOS

'Battle of Britain' eindigt in een doelpuntloos gelijkspel

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Battle of Britain' eindigt in een doelpuntloos gelijkspel

De EK-wedstrijd op Wembley tussen Engeland en Schotland is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Daarmee zijn de Engelsen praktisch zeker van de achtste finales, voor de Schotten wordt de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië cruciaal.

Voor de 115de keer stonden de Engelsen en Schotten tegenover elkaar. De eerste editie vond plaats op 30 november 1872 in Glasgow. Dat was de eerste interland ooit.

Na twaalf minuten spelen was Engelsman John Stones dichtbij de openingstreffer. De centrale verdediger kopte de bal op de paal. Schotland was ook een paar keer gevaarlijk via Che Adams, Stephan O'Donnel en Lyndon Dykes.

De Engelsen waren niet in staat om de Schotse verdediging echt in de problemen te brengen. De Engelse bondscoach Gareth Southgate liet zijn onvrede blijken door aanvoerder en spits Harry Kane vroegtijdig te wisselen.

Engeland heeft door de puntendeling nu vier punten en is daarmee zo goed als zeker van de volgende ronde. Ook de Schotten kunnen nog door. Dan moet de laatste wedstrijd tegen de Kroaten wel gewonnen worden, om als een van de beste nummers drie van de groep te eindigen.

Ster advertentie
Ster advertentie