Sport
EONOS

Max Verstappen en poppenkast op het circuit

foto: rechtenvrijfoto: rechtenvrij
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen en poppenkast op het circuit

Het is eigenlijk nooit iets waar je veel wijzer van wordt, de presentatie van de nieuwe Formule 1-wagen van Red Bull Racing. Maar het gaat wel om de bolide waarmee Max Verstappen het komende seizoen weer een stap dichter bij de wereldtitel wil komen.

De nieuwe bolide van Max

"Een dag poppenkast" zo noemde Formule 1-verslaggever Louis Dekker de presentatie van de RB 15. Aanvankelijk kregen de geïnteresseerde journalisten een fotootje te zien, maar later werd het duidelijk dat men er toch de baan mee opging. En zo reed Max Verstappen zijn eerste rondjes in zijn nieuwe auto met de nieuwe Honda-motor. Volgens Dekker kwam de Limburger er opgetogen uit. "Het meest belangrijke van vandaag is dat je echt kunt zien dat hij er zin in heeft. Dat hij straalt, dat hij blij is dat de winterstop erop zit."

De nieuwe Red Bull-bolide werd getoond in camouflagekleuren. Bij de start van het seizoen zullen de coureurs in de bekendere kleuren rondrijden. Dat er nu voor een schutkleur is gekozen is volgens Louis Dekker gedaan uit strategische en commerciële overwegingen. Voor de concurrentie is het veel moeilijker in te schatten hoe de auto is gebouwd, en voor de pers en de fans is het een reden om veel over Red Bull Racing te praten. "Dit is alleen maar voor de publiciteit, voor de stunt, voor de aandacht. Het is een beetje een poppenkast weer."

Ster advertentie
Ster advertentie