Sport
EONOS

Hoe goed is de tegenstander van Ajax?

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe goed is de tegenstander van Ajax?

Young Boys is de tegenstander van Ajax in de achtste finales van de Europa League. Die Zwitserse ploeg stuntte door het Bayer Leverkusen van Peter Bosz uit te schakelen en staat een straatlengte voor in de Zwitserse competitie.

Maar hoe goed is die ploeg? "Sinds drie of vier jaar zijn ze heel constant", vertelt René van Eck. Hij werkt als trainer in Zwitserland. "Ze verkopen spelers, maar ze weten steeds weer goede spelers te halen."

Young Boys heeft veel snelheid

Volgens Van Eck heeft de Zwitserse ploeg veel snelheid. "Dat is echt de kracht en dat is gevaarlijk, zeker als Ajax hoog gaat staan."

In Zwitserland is er respect voor Ajax. "Maar de roddelpers heeft het ook wel over het dopinggevalletje van Onana. Ze weten wel dat er een aardige klus op Young Boys afkomt."

Op wie hij zijn geld zet? Na lang wikken en wegen. "Ik wil dit nog wel eens zien, Ajax is in vorm. Ik denk wel Ajax, als Rotterdammer is dat wel een moeilijke hoor", lacht hij.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie