Sport
NOS

Publiek neemt afscheid van toppaard Zenith

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Publiek neemt afscheid van toppaard Zenith

Zenith heeft zijn laatste kunstje dit weekend laten zien tijdens Indoor Brabant. Het paard van Jeroen Dubbeldam nam hiermee afscheid van het professionele springen. In 2014 werd Dubbeldam wereldkampioen op Zenith, zowel met het team als individueel.

Het afscheid was voor Dubbeldam een mooi moment. Tijdens zijn laatste proef presteerde hij vol energie. "Gewoon als vanouds", zegt Dubbeldam tegen verslaggever Edwin Cornelissen.

Kampioenschapspaard

Dubbeldam omschrijft Zenith als een echt kampioenschapspaard. "Niet door dat hij het hele jaar door veel proeven won, maar het is een paard om ergens naar toe te werken en dan te pieken." Als de vorm er niet was, dan kwam die ook niet meer. "Maar als die er wel was, dan trok hij de vorm door en gaf het nooit meer op."

Tijdens Indoor Brabant kreeg Dubbeldam zijn paard uit handen van het springpaardenfonds overhandigd. Het fonds had veel geld voor Zenith kunnen krijgen, maar besloot hem niet te verkopen. Verstandig, vindt Dubbeldam. "Hij is absoluut nog niet op, maar het beste is er wel af. Met zo'n paard ga je niet door. Dat verdient hij niet, het publiek niet, niemand niet."

{quoteaudiofile audio="61723" author="NOS Langs de Lijn" caption="Jeroen Dubbeldam over het afscheid van Zenith" }
Ster advertentie
Ster advertentie