Sport
EONOS

Voetbalcompetitie nadert zijn einde

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetbalcompetitie nadert zijn einde

Via een tent moesten ze binnenkomen, maar dan waren ze ook weer bij elkaar. De vertegenwoordigers van de clubs uit het betaalde voetbal waren voor het eerst sinds lange tijd weer in Zeist bijeen om afspraken te maken over de abrupt beëindigde voetbalcompetitie. De verwijtende blikken richting KNVB bleven uit, maar de beslissingen die werden genomen werden niet door iedereen gewaardeerd.

Morrend nam de algemeen directeur van FC Utrecht, Thijs van Es, afscheid van de bekerfinale. Omdat de Europese voetbalbond de KNVB steunde in haar besluit liet de bekerfinalist het er maar bij zitten, maar wel met pijn in het hart. "We wilden die wedstrijd spelen, die was cruciaal voor ons als club. Dat gaan we niet meer voor elkaar krijgen, die wedstrijd is weg."

Utrecht mist daardoor deelname aan de Europa League en wordt daarom door de voetbalbond gecompenseerd. 600.000 euro wordt er overgemaakt uit het solidariteitsfonds.

Nederlandse voetbalcompetitie nadert zijn einde

In Langs de Lijn En Omstreken vertelde NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg dat nog meer clubs vanuit dat fonds een flinke bijdrage tegemoet kunnen zien. Daarbij ook clubs uit de eerste divisie die geen gebruik konden maken van de promotie-degradatieregeling. Dat gaf weer een beetje pijn bij andere clubs uit die competitie. KNVB-directeur Eric Gudde: "In alle gevallen, ook als ADO en RKC waren gedegradeerd, keerden er altijd twee clubs met een degradantenvergoeding terug in de eerste divisie. Dus de eerste divisie was er altijd mee geconfronteerd."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie