Sport

Bureau Sport: 'Flauwekul dat Zandvoort niet doorgaat'

BNNVARA
foto: Bureau Sportfoto: Bureau Sport
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport: 'Flauwekul dat Zandvoort niet doorgaat'

Frank en Erik kijken bij afwezigheid van live sport terug op weer een bewogen week in de sportwereld met nieuws over de voetbalcompetities, Formule 1 en wielrennen.

"We zijn gewoon het lulletje van Europa", opent Frank zijn relaas. Erik vult hem aan. "Zo'n beetje overal wordt gevoetbald behalve bij ons. Wat een armoe."

Ajax was de eerste club die bij monde van technisch directeur Marc Overmars liet weten dat het onverantwoord was om de eredivisie te hervatten. Erik: "Hij heeft er in zijn eentje voor gezorgd dat wij niet meer voetballen."

Ook het definitief cancellen van de Grand Prix van Zandvoort valt bij Erik niet in goede aarde. "Een waardeloze beslissing. Als er nou één sport is waarvan ik denk: die kun je prima doen zonder publiek, dan is het Formule 1."

Gelukkig gloort er ook hoop voor de sportwereld, want de grenzen van Frankrijk gaan weer open en dat betekent dat de Tour de France wellicht door kan gaan. Frank kan niet wachten. "Als de Tour doorgaat, wordt het een rare en fucking spannende Tour." Erik denkt al te weten wie er gaat winnen: "Tom Dumoulin!"

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie