Sport
AVROTROS

Bikini of niet, de Nederlandse beachvolleybalsters gaan hoe dan ook naar Qatar

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bikini of niet, de Nederlandse beachvolleybalsters gaan hoe dan ook naar Qatar

De Duitse beachvolleybalsters gaan niet naar het toernooi in Qatar, dat op 8 maart begint. De reden? Ze mogen tijdens de wedstrijden geen bikini dragen. Het Nederlandse duo Sanne Keizer en Madeleine Meppelink gaat wel naar Qatar. "We zijn daar te gast en houden ons aan de regels."

In het islamitische land moeten de spelers bedekt gekleed. Maar is dat dan niet veel te warm? "We spelen avondwedstrijden en dan koelt het wel af, dus daar maak ik me geen zorgen om", zegt Madeleine Meppelink in Stax&Toine.

Handig tegen de zon

Wat ze dan wel gaan dragen? "We moeten onze schouders bedekken en kleding dragen tot over de knie. Wij kiezen voor net over de knie, want dan kwam je uit bij fietsbroeken en spelen met zo’n zeem in vonden we ook weer zo wat", lacht ze.

De dames dragen kleding dat extra snel zweet afvoert en het dragen van een bedekte outfit brengt ook weer voordelen met zich mee. "Je hebt namelijk geen last van die brandende zon op je huid, dus dat is een voordeel."

'Gewoon een toernooi'

Meppelink heeft begrip voor de keuze van haar concurrenten, maar kijkt er zelf toch anders tegenaan. "Ik vind het mooi dat ze dat standpunt innemen, ikzelf sta er anders in. Voor mij is het gewoon en toernooi en we kijken er al erg lang naar uit, zeker in deze tijden waarin we weinig spelen."

Ook wijst Meppelink erop dat de internationale spelersbond actief heeft gevraagd naar de mening van de spelers. Daaruit bleek maar één deelnemer tegen de voorschriften was. En dat is dus niet de Nederlandse. "Voor mijn gevoel zijn we daar te gast en heb ik me aan bepaalde regels te houden."

Op naar goud?

Van 8 tot en met 12 maart wordt er in Qatar gespeeld en namens Nederland doen vier duo’s mee. Keizer en Meppelink zijn zo goed als zeker van een plaats op de Olympische Spelen, die voor deze zomer gepland staan in Tokyo. Ze werden in 2018 Europees Kampioen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie