Sport

Etappe 14: een vlakke aanloop met venijnig klimwerk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Etappe 14: een vlakke aanloop met venijnig klimwerk

[NOS] Vandaag rijden de renners in 181,5 kilometer van Blagnac naar Rodez: een etappe met een lange vlakke aanloop en venijnig klimwerk aan het einde.

De eerste helft van de etappe is redelijk vlak, en weidse valleien zorgen gegarandeerd voor mooie plaatjes.In de tweede helft van de etappe gaat het constant op en neer. Côte du viaduc du Viaur (2,3 kilometer à 7%) en de Côte de Centrès (2,3 kilometer à 7,7%) springen er uit. Het peloton rijdt de laatste 25 kilometer over exact hetzelfde parcours als in de Tour van 2015. De finish van deze etappe ligt op Côte de Saint-Pierre: amper 570 meter en 9,6% gemiddeld.

Lees ook de voorbeschouwing van Jeroen Wielaert op deze etappe.

De 14e etappe van de Tour de France 2017 start om 13:20 en de verwachte aankomst is rond 17.39 uur. Radio Tour de France is vanaf 14.00 uur live te horen op NPO Radio 1.

Dit is het hoogtekaartje van de 14e etappe.

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van de Tour de France? Zet de finish-alert aan!

Gisteren gemist

Lees meer: Aru ontneemt Froome de gele trui

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}

Ster advertentie
Ster advertentie