Duitsland uitgeschakeld op WK voetbal

2. Duitsland uitgeschakeld op WK voetbal

[NOS] Duitsland is op sensationele wijze uitgeschakeld in de groepsfase van het WK voetbal in Rusland. De regerend wereldkampioen had in de laatste groepswedstrijd in Kazan een zege nodig tegen Zuid-Korea, maar verloor in blessuretijd met 2-0.

Besluit videoscheidsrechter Makkelie bij de 1-0

In blessuretijd schoot Young-Gwon Kim de Koreanen naar 1-0. Met dank aan de Nederlandse videoscheidsrechter Danny Makkelie, die goed had gezien dat de Koreaan na de hoekschop toch geen buitenspel stond. Het doelpunt werd op voorhand als buitenspel beoordeeld. Een paar minuten later maakte Heung-Min Son er ook nog 2-0 van toen doelman Manuel Neuer het doel had verlaten.

Zege nodig

De Duitsers hadden een zege nodig, omdat Zweden in het andere groepsduel met 3-0 van Mexico won. De Scandinaviërs pakken hierdoor de groepswinst en Mexico is tweede.