Sport
EONOS

Wielrenner Teunissen rijdt Ronde virtueel: 'Gaat lastig genoeg worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wielrenner Teunissen rijdt Ronde virtueel: 'Gaat lastig genoeg worden'

Door de coronacrisis is ook de Ronde van Vlaanderen afgelast. Toch wordt er komende zondag gekoerst door een aantal renners, zij het vanuit huis. Dertien profs rijden de laatste 32 kilometer van De Ronde virtueel tegen elkaar. Eén Nederlander is van de partij: Mike Teunissen.

"Het is een leuk idee", reageert Teunissen bij Langs de Lijn En Omstreken. "Het is een afwisseling van normaal en mooi om weer is wat anders te doen. We kunnen zo ook de sponsoren onder de aandacht brengen. Ook voor hun is het een lastige tijd."

Teunissen zal in goed gezelschap aan de start staan. Ook klassiekerspecialisten als Greg van Aevermaet en Wout van Aerts staan aan de start. "Ik schrok wel een beetje van de namen", lacht Teunissen. "Het zijn alleen maar goede renners. Ik denk dat het lastig genoeg gaat worden. Ik ga er vanuit de sommige renners gelijk vanaf het begin volle bak gaan."

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie