PSV wint niet van tien spelers Fortuna Sittard

2. PSV wint niet van tien spelers Fortuna Sittard

PSV had een achterstand tegen Fortuna Sittard weggewerkt in de tweede helft, maar gaf de voorsprong in de extra tijd weer uit handen. De sensationele eredivisiewedstrijd in Sittard eindigde in 2-2.

Door een bijzonder moment in de extra tijd zal er nog lang nagepraat worden over Fortuna-PSV. Aan het begin van de aanval stond Fortuna-speler Tijjani Noslin buitenspel. Dit werd niet gezien, dus kreeg Yilmaz een grote open kans. De bal vloog tegen de lat. Guus Til probeerde weg te werken.

Toen dat niet lukte, maakte de invaller een overtreding. De scheidsrechter gaf een strafschop. De VAR zag het buitenspelmoment, maar oordeelde dat er bij het wegwerken van Til een nieuwe situatie ontstond. Vanaf elf meter lukte het Yilmaz wel om te scoren. Zo hielp de Turk zijn ploeg aan een punt in eigen huis tegen PSV.

Veel kansen nodig

In het begin van de wedstrijd had Anwar El Ghazi het vizier nog niet op scherp. De vleugelaanvaller die sinds het vertrek van Cody Gakpo bij PSV vaste basisspeler is, had goede loopacties maar had oog in oog met doelman Ivor Pandur het nakijken. PSV was beter en veroverde veel ballen op het middenveld dankzij onder andere Erick Gutierrez die net als in de bekerwedstrijd tegen Sparta in de basis mocht starten. Luuk de Jong had een grote kopkans, ook hier stond Pandur op zijn post.

1-0

Tegen het einde van de eerste helft kreeg Fortuna dan ook een eerste kans en het was tegen de verhouding in meteen raak. Burak Yilmaz werd weggestuurd. PSV-goalie Walter Benítez tikte de bal voor de voet van de spits weg. Omdat Benítez de bal niet klem had, kwam er een kans voor Iñigo Córdoba die de bal tegen de touwen schoot (1-0).

Rode kaart helpt PSV

In de tweede helft ging het niet meteen beter bij PSV. Tot een directe rode kaart gegeven aan Dogan Erdogan de wedstrijd deed kantelen. Met een hoog been raakte de Fortuna-middenvelder het been van Luuk de Jong. Vanaf dat moment lukte het wel bij PSV. Xavi Simons scoorde uit een voorzet van Jordan Teze zijn negende doelpunt van het seizoen. Na een uitstekende actie van Noni Madueke op de vleugel stond Ibrahim Sangaré op de juiste plek om de bal over de doellijn te werken: 1-2. PSV wist vervolgens de score niet uit te bouwen, waardoor Fortuna nog terug kon komen.

PSV staat na zestien wedstrijden op 32 punten, even veel als Ajax. Feyenoord en AZ hebben respectievelijk twee punten en een punt meer. Feyenoord komt om 16.45 uur nog in actie.

Go Ahead Eagles-FC Utrecht

Ook volop spektakel bij Go Ahead Eagles-FC Utrecht, met een goal in de laatste minuut van Lidberg. Het eindigde ook in 2-2. De Gelderse derby Vitesse-NEC werd 0-0.