Sport

Etappe 19: 222,5 kilometer door karakteristieke dorpen en prachtige lavendelvelden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Etappe 19: 222,5 kilometer door karakteristieke dorpen en prachtige lavendelvelden

Vandaag staat de langste etappe van deze Tour op het programma: in 222,5 kilometer rijdt het peloton van Embrun naar Salon-de-Provence, door karakteristieke dorpen en prachtige lavendelvelden.

De etappe begint in Embrun, waar Chris Froome in 2013 nog een klimtijdrit won. Tijdens de rit dalen de renners af van de start op 881 meter hoogte naar 78 meter boven de zeespiegel in Salon-de-Provence.

De rit van vandaag is grotendeels heuvelachtig. De ploegen zullen hun best doen om hun sprinter in een goede positie naar de finish te brengen. Die finish is in het oude centrum van Salon-de-Provence. De stad ligt op een heuvel, met het Château de l’Emperi als blikvanger.

De verwchte aankomst is rond 17.47 uur.

Dit is het hoogtekaartje van de 18e etappe. (Bron: NOS)

De verwachte aankomst is rond 17.34 uur.

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van de Tour de France? Zet de finish-alert aan!

Gisteren gemist

Chris Froome heeft zijn gele trui succesvol verdedigd op de Col d'Izoard. Froome wist de aanvallen van zijn concurrenten te pareren en kwam met Romain Bardet en Rigoberto Urán, de nummers twee en drie van het klassement, over de streep.

De achttiende etappe werd gewonnen door Warren Barguil, die zich vandaag verzekerde van de bolletjestrui. Barguil won zijn tweede rit van de 104de Ronde van Frankrijk.

Lees meer: Froome verdedigt geel met succes, barguil wint op Izoard

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}

Ster advertentie
Ster advertentie