Sport
NOS

Lorena Wiebes klopt wereldkampioen in strijd om Europese titel

foto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Lorena Wiebes klopt wereldkampioen in strijd om Europese titel

Lorena Wiebes is in München Europees kampioen wielrennen op de weg geworden. De Nederlandse sprinter versloeg op de met wereldkampioene Elisa Balsamo uit Italië.

De Nederlandse tactiek was volledig gericht op een massasprint. De Duitsers vielen om en om aan maar dankzij kopwerk van Korevaar en Ellen van Dijk kwam niemand echt weg. In de slotfase waren Juliette Labous (Frankrijk), Lea Lin Teutenberg (Duitsland) en Sheyla Gutierrez Ruiz (Spanje) vooruit, maar een paar kilometer voor de streep werden ook zij teruggepakt.

De eindsprint was een strijd tussen Nederland en Italië. De ploeg voor Wiebes nam het op tegen het team rond Balsamo. Beide sprinters kwamen bijna gelijktijdig over de meet. Balsamo was in onzekerheid en keek direct na de finish op een telefoon naar het resultaat. Daarop was te zien dat het voorwiel van Wiebes een halve seconde eerder de streep had gepasseerd. Rachele Barbieri uit Italië werd derde.

Vorige week werd Fabio Jakobsen al Europees kampioen bij de mannen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie