Sport
EONOS

Hotel vervangt 'losersvlucht' bij Olympische Spelen in Tokio

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hotel vervangt 'losersvlucht' bij Olympische Spelen in Tokio

Sportkoepel NOC*NSF stuurt geen atleten vroegtijdig naar huis van de Olympische Spelen in Tokio als ze uitgeschakeld zijn of als hun sport niet meer op het programma staat.

Bij de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 kwam er veel kritiek op de gedwongen aftocht, de zogenoemde 'losersvlucht', voor atleten die geen medaille hadden gewonnen. "Dat doen we niet meer", zegt chef de mission Pieter van den Hoogenband.

Beluister hier het interview met Pieter van den Hoogenband

NOC*NSF heeft kamers geboekt in een hotel in Tokio, waardoor sporters die zijn uitgespeeld komende zomer nog wel de rest van de Olympische Spelen kunnen bijwonen als ze dat willen.

"We hebben goed geluisterd naar de sporters en hebben een heel comfortabele oplossing voor ze. Sporters die klaar zijn en naar huis willen omdat ze kinderen thuis hebben zitten, bieden we de mogelijkheid naar huis te gaan."

Alle sporters mogen naar openingsceremonie

Ook is het in Tokio aan de sporters zelf of ze op vrijdag 24 juli de openingsceremonie willen bijwonen of niet. De '48-uur-regel', waarbij het sporters die op een van de eerste twee dagen van de Spelen in actie komen met klem werd afgeraden om naar de openingsceremonie te gaan, is ingetrokken.

Ster advertentie
Ster advertentie