Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Bosz gaat met PSV zijn eerste hoofdprijs winnen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Bosz gaat met PSV zijn eerste hoofdprijs winnen'

PSV is na dertien speelronden nog ongeslagen in de eredivisie. Onder leiding van trainer Peter Bosz kent de ploeg uit Eindhoven de beste seizoenstart in tijden, ziet Hugo Borst. De Stelling van deze week: "Stop de persen: Bosz gaat zijn eerste hoofdprijs winnen."

Dit weekend wachtte in FC Twente misschien wel het lastigste eredivisieduel tot nu toe voor koploper PSV. De laatste keer dat de ploeg uit Enschede een wedstrijd in de eigen Grolsch Veste verloor, was in mei 2022 - anderhalf jaar geleden. "Ik had gisteren mijn hoop gevestigd op FC Twente", bekent Hugo Borst. "Ik ben niet anti-PSV, maar ik wil een spannende eredivisie."

Daar zal Borst nog even geduld voor moeten hebben. PSV won het duel met 0-3 en heeft inmiddels zeven punten voorsprong op Feyenoord, de nummer twee van de ranglijst. En dus is de hoop van Borst met een weekje verschoven, naar komende zondag. Dan staat de volgende topper op het programma: Feyenoord ontvangt PSV in de Kuip.

Telkens net niet

Vooralsnog gaat het voortvarend in Eindhoven. Maar het imago dat aan coach Bosz kleeft, is dat hij bij een club vaak goed begint om vervolgens in te zakken en de belangrijke prijzen op het nippertje mis te lopen. Een tweede plaats met Ajax bijvoorbeeld, of het verliezen van de Duitse bekerfinale met Bayer Leverkusen.

Het is de vraag of Bosz het momentum met PSV na de winterstop weet te behouden. "Ik denk dat ze het volhouden. Kortom: mijn stelling is dat Bosz zijn eerste hoofdprijs gaat pakken."

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. Jan, een "fervent" maar "realistisch" Feyenoord-supporter, is het eens met de stelling. "In Rotterdam zijn we realistisch ingesteld." Ook Frans deelt de mening. "PSV heeft na de kerst vaak last van een aanzienlijke dip, maar zoals het nu gaat geef ik PSV wel de meeste kans."

De luisteraars die het niet eens zijn met de stelling, wijzen op het gegeven dat het seizoen nog niet eens op de helft is. Hans bijvoorbeeld: "Ik vrees dat PSV op een gegeven moment tegenslag krijgt en dat het dan minder wordt. Bosz zet het goed neer en slijpt dat in, maar hij kent geen plan B. Hij denkt dat plan A zo geniaal is, dat zijn blindheid telkens zijn ondergang wordt."

Ook Gerbert wijst op mogelijke tegenslagen. "PSV gaat natuurlijk punten morsen. En naarmate het seizoen vordert, komt er tegenslag. Is de selectie breed genoeg? Wat als Luuk de Jong uitvalt?"

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie