Sport
EONOS

'Sportieve staredown' tussen kemphanen Hari en Verhoeven

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Sportieve staredown' tussen kemphanen Hari en Verhoeven

Arnhem bereidt zich voor op een kickbox-clash in de Gelredome. Zaterdagavond staan ze tegenover elkaar: Badr Hari en Rico Verhoeven. Het stadion zal gevuld zijn met bijna 30.000 mensen, niet eerder vertoond bij het kickboksen in Nederland.

Als voorbereiding op een nieuw hoofdstuk van ‘het gevecht van de eeuw’ werden de vechters vrijdagmiddag gewogen, voorgesteld aan het publiek en deden ze tot slot de traditionele staredown.

Inzet is de wereldtitel zwaargewicht bij de boksbond ‘Glory’. Verhoeven is sinds 2014 de wereldkampioen en werd sindsdien acht keer zonder succes uitgedaagd. Hari vierde zijn hoogtijdagen eind vorig decennium, toen hij diverse keren wereldkampioen K-1 werd. Daarna viel hij vooral op door wangedrag buiten de ring.

'Gevecht van de eeuw' werd flop van jewelste

De wedstrijd is een ‘rematch’ van de vorige clash in 2016. Toen werd Verhoeven in Oberhausen uitgeroepen tot winnaar, omdat Hari in de tweede ronde – tot teleurstelling van velen - moest opgeven vanwege een blessure aan zijn arm. Na de wedstrijd spraken beiden al uit dat er een herkansing zou komen, omdat ze ‘op deze manier de strijd niet wilden beslissen’.

De veiligheidsmaatregelen zullen streng zijn morgen, uit vrees voor rellen. Daags voor de wedstrijd vond op Papendal de traditionele staredown plaats. De plek waar de vechters worden gewogen en elkaar op het podium angst proberen aan te jagen. Een reportage van Edwin Cornelissen.

Ster advertentie
Ster advertentie