PSV verslaat FC Groningen, terugkeer Robben van korte duur

2. PSV verslaat FC Groningen, terugkeer Robben van korte duur

PSV heeft net als Feyenoord en Ajax geen fout gemaakt in de eerste speelronde van de Eredivisie. In Groningen maakte de ploeg van Roger Schmidt het nog even onnodig spannend. Maar uiteindelijk was het resultaat voor de Eindhovenaren positief (1-3).

Arjen Robben schoot het seizoen 2020-2021 van Groningen in gang. De nieuwe aanvoerder van de plaatselijke FC moest het al na een halfuur opgeven. Robben verliet geblesseerd het veld. Hierna kwam PSV pas dicht bij het doel van Sergio Padt. Cody Gakpo verraste de Groningse doelman in de korte hoek (1-0).

Geen vuiltje aan de lucht voor PSV, zo leek het. Want FC Groningen had in de hele eerste helft geen gevaarlijk schot op doel laten zien. Maar plotseling stond in de 53e minuut de gelijkmaker op het scorebord. Yvon Mvogo, de gehuurde Zwitser ging namens PSV in de fout. Hij leverde de bal op een presenteerblaadje voor Groningen, dat via Tomas Suslov op 1-1 kwam. De 18-jarige spits mocht vorig jaar slechts één keer invallen in het eerste, maar vandaag begon de Slowaak in de basisopstelling.

Dodelijk werd de tegentreffer niet. Het duurde slechts vier minuten tot PSV opnieuw op voorsprong kwam. Donyell Malen schoot de bal onder de benen van Padt door. Serdar Gözübüyük gaf in de laatste tien minuten een strafschop aan PSV nadat Daniël van Kaam een hardgeschoten vrije trap van invaller Mohamed Ihattaren tegen zijn arm kreeg. Malen kreeg de kans om Padt voor de tweede keer te passeren. Alleen lukte hem dat niet. Malen schoot de penalty vrij recht door het midden; Padt stopte. Het werd alsnog 1-3. Invaller Noni Madueke ging ervandoor. Gakpo was meegelopen. De maker van de 0-1 schoot de bal gortdroog over de grond in de goal.

RKC-Vitesse was de andere wedstrijd die om 16.45 uur geprogrammeerd stond. De bezoekers wonnen met 0-1.